Slider

meidän tarina

Vaasan raviradalla vuonna 2006 sattunut tuhoisa tulipalo jätti Vaasan alueen hevosharrastajat vailla kunnollisia puitteita. Tämän seurauksena Pohjanmaan hevosharrastajat kokosivat joukkonsa uuden monipuolisen hevosurheilukeskuksen perustamiseksi. Etsittäessä hevosharrastajien tarpeet täyttävää aluetta Wahlrooskan tila Mustasaaren Sulvalla nousi esiin parhaimpana. Wahlrooskan alue kauniin vanhan pihapiirin lisäksi tarjoaa monipuoliset puitteet eri hevosurheilulajien harrastajille.  Näin syntyi Wahlrooska, hevosurheilun eri lajien yhteistyössä toteuttama monipuolinen hevosurheilukeskus

meidän visio

Wahlrooskan visiona on, että kaikki hevosurheilulajit voisivat harrastaa ja valmentautua Wahlrooskan tarjoamassa ympäristössä. Näin kaikki lajimahdollisuudet olisivat samalla alueella ja näin ollen myös lajeille tarvittavat tilat pystyttäisiin rakentamaan kustannustehokkaasti. Esimerkiksi raviharjoittelurata tulisi olemaan osa ratsastusreittiä ja kenttä- ja valjakkoesteet rakennettaisiin taas niin, että molemmat lajit hyötyisivät niistä sekä tilalla sijaitsevasta purosta pystyttäisiin pumppaamaan vedet vesiesteille. Mikäli harrastajat tulevat kauempaa esimerkiksi kursseille, on hevosten ja harrastajien mahdollista yöpyä kauniissa maalaismaisemassa, sillä Wahlrooksan tila on ollut aikoinaan yksi alueen hienoimmista. Kaunista maalaistaloa käytettäisiin niin kanttiinina kuin myös kurssikeskuksesta. Talosta sekä pihapiiristä olisi mahdollista myös vuokrata tilaa omalle toiminnalle, kuten esimerkiksi koira- tai hevoshieronnalle. Yhteen tilan rakennuksista olisi tarkoitus saada myös aluksi pienimuotoinen hevoselänlääkärin vastaanotto, joka tulevaisuudessa voisi palvella alueen hevosia klinikan muodossa. Wahlrooskan tilan ympärille on myös mahdollista rakentaa hevosläheistä asumista, esimerkiksi joko isomman 12 hevosen tallin tai pienemmän neljän hevosen tallin sekä asuintalon.

Mitä enemmän ihmisiä saamme rakentamaan yhdessä tulevaisuuden hevosurheilukeskusta, sitä nopeammin saamme Wahlrooskan vision toteutettua. Mitä enemmän meitä on, sitä voimakkaampia me olemme. Yhdessä rakennamme hevosurheilukeskuksen kaikille harrastajille.

wahlrooskan logo

Vaakuna-tyyppinen logo ilmentää Wahlrooskaa monella eri tavalla. Ensinnäkin ylhäällä vasemmalla on kaksi hevosenkenkää, jotka esittävät Wahlrooskan alkukirjainta. Samalla se symbolisoi yhteistyötä eri lajien välillä, mikä on oleellista alueella. Vanhan mallisia hevosenkenkiä onkin löydetty tilalta. Toiseksi vuosiluku on liitetty perustettavan hevosurheilukeskuksen logon yhteyteen tämän historiallisen tapahtuman muistoksi. Kolmanneksi ylhäällä oikealla on hevosen symboli, onhan hevonen ollut koko projektin ydin. Alhaalla vasemmalla on Mustasaaren kunnan vaakuna, hevosurheilukeskuksen sijainnin vuoksi. Lopuksi, raidat alhaalla oikealla symbolisoivat kaikkia hevosurheilulajeja, joita alueella harrastetaan tulevaisuudessa. Samalla raidat esittävät heinäviljelysarkoja, joilla on kasvatettu heinää kaikkina aikoina. Tilalta on löydetty antiikkinen heinän paalauskone. Logon on suunnitellut Nan Ekblom.

Peten Herkkuheinä
Close Menu